Ringar

Vi älskar ringar!

Designen på ringarna varierar från tunna, sirliga med vackra safirer och rutilerade qvarts, till större maffiga silverringar med bländande stenar i naturens dova färger och gärna med en rå oslipad yta. Vi ritar och designar ringarna i vår ateljé och gör ringarna i silver med vita gnistrande safirer, och 14k gulddetaljer. Vi skapar även ringar I brons med en grafitgrå nyans som bas material med gulddetaljer.I höstens kollektion så finns det ett stort urval av spännande ringar. Våra favoriter är den populära honungsbi ringen eller den vackra vallmofrö ringen, på bilden visas den skira klusterringen med svart rutilerad qvartz och safirer som är en - a true beauty! 

Varje smycke är unikt, precis som i vår vackra natur!

Om du vill ta reda på din storlek kan du gå in här Storleksguide 


Vi vill att ni ska känna vårt genuina handarbete, med de vackraste materialen. Då har vi lyckats.

Ringarna tas fram i vax och är alla inspirerade från naturen. Det arbetet pågår i veckor för att finna samma vackra nyanser och mönster som naturens alster. När ringen har funnit sin perfektion så gjuts den i det material som kunden önskar. Vi arbetar i 925 sterling silver, 18k vit guld, 18k gult guld och brons som är oxiderad till en grafitgrå nyans. Ringarna är handgjorda och varje ring är unikt framtagen av vår smyckesdesigner Lotta, som även arbetar som silver och guldsmed. Hon är baserad i södra Skåne där hon finner all inspiration i vår vackra natur. Lotta har lång erfarenhet av att skapa kollektioner som är naturinspirerande och hon har arbetat på olika kontinenter, då hon i många år var verksam i ateljén i Paris. Lotta startade sitt företag 1996 efter hon återvände från Tokyo och har arbetat som smyckesdesigner och guldsmed i över 20 år i olika delar av världen. Hon återgår alltid till naturen och hela skapelseprocessen speglar sig i den Skandinaviska faunan. Det som kännetecknar Lotta Jewellery är det gedigna hantverket bakom smyckena och att alla alster kommer från naturen.

Lotta Jewellery har sin unika organiska kollektion som är skapad för vigsel, förlovnings, och evighetsringar med naturens vackra alster som inspiration. Varje ring är unik för oss, med era fingeravtryck om ni önskar eller personlig ingravering. Ringarna är handgjorda av våra guldsmed och ädelsmed, med många års erfarenhet från sin ateljé i Paris. Alla ringar och smycken som finns i Lotta Jewellerys kollektioner, går att få i 18k vitguld, 18k gult guld, 925 sterling silver eller i brons.De som söker efter ringar med organiska former från naturen, har funnit rätt! För oss är det viktigt att nyanserna i ringarna och infattningarna av ädelstenarna är noga inarbetade, och att de unika ringarna har en vacker patina från naturens mönster.

Välkomna in I vår unika värld av ringar från naturens alster!