"

Unik butik i Malmö City | ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ | Skickas i vackra paket

Diamonds are a girl´s best friend VÅRA VACKRA DIAMANTER - TOP WESSELTON

Top Wesselton har en unik skönhet och kvalitet hos en diamant 

Diamantens slipning är den egenskap med störst betydelse när man talar om diamanter. Här mäts stenens reflektion, symmetri och slipkvalitet. Stenens lyster och förmåga att reflektera ljus. Då vi skapar smyckena i en egen ateljé så kan vi noga välja ut de vackraste stenarna till våra kunder. Efter önskemål så kan vi finna de flesta ädelstenar, både råa och polerade, i alla jordens färger.

Colorless – Väldigt värdefull

Vanligtvis graderar man diamanter i en färgskala mellan D-Z där D är den högsta och bästa bokstaven för en diamant. En diamant som har graderingen E eller F i kategorin Colorless, är av högsta raritet och därav väldigt värdefull. I våra smycken använder vi oss av diamanter med beteckningen Top Wesselton (F) som står för sällsynt vit och Wesselton (H) som står för vit diamant.

Clarity – Top Wesselton

Klarheten i en diamant definierar dess renhet. Man graderar diamanter utifrån en klarhetsskala vilket sträcker sig från FL (Flawless) ner till I3 (Included 3). Flawless innebär att det inte finns några synliga inneslutningar som kan ses under 10 gångers förstoring varken inuti eller på diamantens yta.  Med hjälp av en lupp mäter man antal inneslutningar, håligheter och repor. Precis som med färgen finns en skala utifrån vilken diamanternas klarhet klassas. 

Carat 

Carat (förkortas ct) är viktenheten för diamanter och mäter diamantens vikt. Våra kunders önskemål är oftast från 0,1ct till 0,5ct.