"

Unik butik i Malmö City | ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ | Skickas i vackra paket

RESAN OCH HANTVERKET BAKOM LOTTA JEWELLERY

Bakom varje enskild detalj - från skiss till att du kan bära ditt vackra smycke, finns ett gediget hantverk skapat med passion, kreativitet och en stor dos kärlek. Följ med Lotta i skapandeprocessen och resan bakom Lotta Jewellery.


        
 


         
 

Från skiss till verklighet

Lotta älskar att resa. I skrivande stund så har hon samlat en rikedom i form av inspiration och upplevelser från 72 länder.

 Lotta inspireras av växternas skönhet, kulturen och naturens underverk. Alla smycken skissas för hand av Lotta och sakta men säkert tar smycket form, ändras och anpassas till perfektion. Då många av Lottas smycken är inspirerade av naturens egna konstuttryck, lägger hon stor vikt vid att formen är så nära naturen som möjligt. Att hitta den fulländade formen för ett eklöv kan ta flera dagar.

“Cire Perdue”

I smyckesateljén skapas handgjorda vaxfigurer utifrån skissen. Vid gjutningen av smycket används en teknik som kallas Cire Perdue, en gjutteknik där vaxmodellen går förlorad vid användning. Smyckeskonstnären bygger för hand en modell i vax som sedan gjuts in i gips. När gipset stelnat bränns det så att vaxet smälter, och efterlämnar en hålighet där sedan smält metall tar plats. När metallen svalnat och återgått till fast form löses gipset upp, och kvar blir endast en metallavgjutning av vaxmodellen, som sedan slipas till perfektion.

"Jewellery Casting"

I nästa steg täcks metallsmycket av en “gummicasting” - uppvärmd, trycksatt gummi. Gummibeläggningen avlägsnas noggrant från metallen, som efterlämnar en hålighet som ska fyllas med vax. Om gummit inte tas bort med omsorg, kan det skapa felaktiga linjer som kommer att synas i slutresultatet. Dessa vaxfigurer blir sedan mallen för alla smycken. Vaxfiguren transporteras till smeden som omvandlar dessa smycken till finaste 925 sterling silver.

 Den naturliga, matta och rimfrostiga ytan

Något som präglar alla Lotta Jewellery-smycken är den naturliga, matta och räfflade ytan. Ytan för tankarna till en krispig vintermorgon i december, när naturen täckts av en vit, gnistrande rimfrostskrud. Metoden som används för att skapa den matta, rimfrostiga ytan kallas sandblästring - en och en blästras varje silversmycke med ett högt tryck av sand för att lyfta fram den unika ytan.

Allt som glimmar är guld

Det sista steget i skapandeprocessen och framtagandet av Lottas smycken är att förgylla silvret med detaljer i 14K guld. För att skydda resten av smycket målas detta i röd färg, som sedan doppas i ett guldbad och bakas långsamt och omsorgsfullt i en ugn i 170 grader. När smycket har förgyllts med de delikata gulddetaljerna, avlägsnas den röda färgen.Nu har smycket fått sitt utmärkande Lotta Jewellery uttryck och förvandlats till ett magiskt alster. Processen med framtagningen av ett smycke tar cirka fyra veckor och är handgjort i varje steg. Varje smycke är helt unikt och vi eftersträvar alltid att hitta fairtrade-certifierat råmaterial av högsta kvalitet från jordens alla hörn.