"

Vacker butik i Malmö city | Est anno 1997 | Skickas samma dag innan kl. 15.00

LIFE IS LIKE A BOX OF CHOCOLATE

Lotta började upptäcka världen redan som ung med resor, möten med människor och upplevelser. Mystiken i Fjärran Östern, spänningen över Afrikas savanner, pulsen i världsmetropolerna. 


Magasin Hennes år 1997
           
           Nöjesguiden år 1996

Ödet

Den lilla byn i Skåne lämnades några dagar efter studenten. Nyfiken, orädd och med en one-way ticket i handen, var hon redo att möta världen! Känslan av frihet och lycka när jordgloben snurrar och pilen landar på Kuala Lumpur i Malaysia. Här börjar hennes livsresa.


Engelsk Lärarinna i Lomé, Togo, Afrika år 1998
           
          Ateljé på ön Bali, Indonesien år 1997

Passion

Svala, trygga Sverige lämnas bakom sig med blicken mot horisonten. Under många år lever hon ut sin största passion och färdas över kontinenter och fjärran länder, fantastiska upplevelser kantas av spännande utmaningar. Australiens skönhet och vidunderliga vidder och landskap i Nya Zeeland utforskas i något år. Sydostasiens kritvita stränder, den genuina befolkningen, Mexikos spännande indiankultur och de oändliga strapatserna i Guatemalas djungler. Belize, Hong Kong, USA, Indonesiens paradisöar, Hawaiis surfvågor och Afrikas röda savanner. Den intensiva skönheten i livet, dess rikedomar får nu upplevas. Hennes starka passion för att finna det genuina i olika länder gör henne rik på upplevelser. I skrivandets stund har hon fått uppleva 72 länder i världen.


The Rock Zanzibar, Afrika år 2022
           
           Marrakech Atlasbergen år 2018

Tokyo

 Japans mystiska värld förtrollar Lotta, hon väljer att stanna upp och bosätta sig mitt i metropolen Tokyo under ett par år. Intresset för design föds i det hektiska livet på Tokyos gator. Hon söker något unikt, tar fram en egen ateljé, där smycken, skapade med kärlek växer fram. Hennes första japanska kollektion tar form - Kakoi. Galvaniserade aluminiumtrådar och fasetterat cabochonglas. Här kunde man andas in hennes energi av inspirerande ideér som växte fram till dessa fantastiska detaljerade egendesignade smycken skapade med personlighet och kärlek.


Mitsukoshi Department Store, Tokyo, Japan år 2010
           
                Shop-in-Shop in Mitsukoshi Tokyo Department Store, Japan år 2011

Paris

Med lite franska i bagaget i ett främmande land, börjar ett nytt kapitel. En krispig kall decemberkväll, blinkande vita lampor, julmusik, glada barnrop och doften av brända mandlar, Champs-Elysée i julskrud, hela Paris glänser! Lotta har sett många hörn av världen, men här i Paris finns en speciell känsla, slående vackert, sensuellt, som ett förspel till en trolsk opera. Lotta blir hänförd och Paris blir hennes hem. - ’Paris är min stad. Där njuter jag, där lever jag. Där finns de stora ögonblicken. Där låter jag mig gå vilse. Där finner jag ro och där älskar jag’.


Fotograf Leonard Gren år 2014

Sucy-en-Brié

 På en liten gata mellan slaktaren och det mest väldoftande bageriet, fann hon ett gammalt vackert vakthus från 1600-talet. Där stod körsbärsträden i dvala utanför sovrumsfönstret i väntan på våren, resten av trädgården kantades av murgröna som slingrade sig upp längs stenhusets vackra fasad. Därifrån bersån skymtades Eiffeltornets skimrande ljus långt bort i fjärran, här började inspirationen att sprudla. I Paris vandrade hon upp och gata ner, upptäckte nya platser. Lotta rycktes med i Paris all inspiration och fortsatte på ödets stig. I takt med all kreativitet tog smyckena form och hon satte sitt namn i Paris med kunder och följeslagare över hela världen.


Le Marais Paris Frankrike, år 2000
           
           Seine, utanför Lotta Jewellery Showroom Paris Frankrike, år 2001

London Calling

 Snart intogs de stora arenorna och de internationella modemässorna. Smyckena och kollektionerna tog ny form i takt med all kreativitet. -’Varje dag insöp jag nya intryck som omvandlades till en ny innovativ känsla, som blev till vackra skapelser i smycken’. Gamla anrika ateljéer i Le Marais, sida vid sida med Gucci och YSL´s stylister fångade hon upp inspiration och idéer. Hennes sinnen var vakna och öppna med en klarsynthet lärde Lotta sig mer om livet för varje dag.


Fotograf Minna Hatinen, show med Efva Attling år 2012
           
           Fotograf Minna Hatinen Helsingfors, Finland år 2012

New York, Los Angeles, Berlin, Milano, Las Vegas, Paris, Tokyo, Tallinn, Oslo, Zurich, Helsingfors, Moskva, Copenhagen, Vancouver, Stockholm 

Världen har sett henne, smyckena och bara älskar dem! På mässor presenteras hennes unika stil. Med Paris gränslösa kraft, spred sig Lottas kollektioner till alla världens hörn. Hennes skapande kom till sin spets och hon älskade att kreera! Människor förtrollas av hennes känsla som hon förmedlar i kollektionerna och det tar henne vidare till en internationell karriär och hennes showroom i Paris där bl.a. artister som Rose och Melody Gardot blev företagets ambassadörer. De naturinspirerade smyckena beundras och älskas av människorna i de 60-tal länder där hennes återförsäljare finns. Lotta har vunnit många fina designutmärkelser på de internationella mässorna i New York, London, Tokyo och Paris, dock fortfarande med en tilltalande ödmjukhet.


Melody Gardot New York

Skåne

 Saknaden av de vackra landskap, rapsfälten, närhet till den djupa skogen, det stilla havet, gör att Lotta efter många år utomlands väljer att komma hem till Skåne. Hon värdesätter nu lugnet och tryggheten och ser på det med nya ögon. Nu är Lotta tillbaka, som erkänd smyckedesigner med namnet Lotta Jewellery och med en världssuccé och erfarenhet med sig i bagaget. Ett genuint mottagande möter Lotta när hon återvänder hem. I tv bär flera kvinnliga programledare hennes smycken och Nordens Nationalmuseum presenterar hennes alster. Hon blir en av finalisterna för Årets Företag i Sverige och inbjuden till event inom radio och tv. En era med föreläsningar och presentationer börjar ta fart. Reportage från skandinaviska livsstils magasin skildrar hennes karriär och hem.  Kontakter med ambassadörer och olika artister har knutits an bl.a Loreen och Laleh.


Loreen / Laleh år 2013

Back to nature

 Växter och blommor med dess skönhet, deras varierande vackra skiftande faser, är Lottas inspirationskälla till det kärleksfulla skapandet i hennes kollektioner. - ’Att skapa något sagolikt, där gränserna suddas ut och friheten får ta all sin plats.’ Lottas alster är skapade för hand med detaljer som bladnerver och blommans igenkännande form. Hon återbrukar allt material även silver och guld. Miljön och naturen har alltid varit viktig för henne och att återbruka är en självklarhet. Hennes ateljé har återvunnit ädelmetaller sedan 10år tillbaka. Unika kollektioner skapas fortfarande knutna an till den vackra naturen, intryck som har insupits, lever kvar och smycken tar form med alla sinnenas minnen. Ateljén och Lotta utstrålar ett lugn med skön energi. Hemmet är en meditativ plats, fylld av naturen, det ger en harmonisk känsla och inspirerar till hennes skapande.


 
Fotograf Leonard Gren, Nimis, Skåne år 2010

 Malmö

Inne i butiken Lotta Jewellery är miljön som en resa i naturen sig själv, mossa, frökapslar, blad och blommor, förmedlar en magisk känsla fylld med harmonisk energi. Människor insuper atmosfären, får ett lugn och botaniserar ibland naturens alster i silver, guld och vackra ädelstenar. Butiken ligger i den äldre vackra delen mitt i Malmö och har anor från 1300-talet. I de antika vitrinskåpen från Paris så presenteras smyckena tillsammans med höstens skörd. I den magiska vigsel kollektionen - Misty Forest- vilar mycket kärlek och fina minnen. Kärlekspar finner sina evighetsringar i skön miljö och känner den genuinitet som hantverket utstrålar.


Fotograf Brendan Lynch
           
           Fotograf Roger Nellsjö

 Anno 1997

Kärlek till smyckena och alla fina möten med människor, inspirerar Lotta att fortfarande efter 25 år fortsätta att skapa sina förtrollande vackra kollektioner och egendesignad smycken med kärlek till människor runt om i flera länder. Ett nytt spännande kapitel av äventyret har börjat.

Låt dig hänföras i Lottas vackra värld av smycken, skapade med kärlek till naturen.


Text Camilla Gullstrand - Marchetti