HALSBAND


Våra unika halsband


Upptäck våra unika och handgjorda halsband från naturens alster

Det är spännande att få skapa dessa annorlunda och unika smycken till kunder världen över. De är förundrade och blir förälskade. I vår vildaste fantasi skulle vi aldrig kunna föreställa oss den glädje och uppskattning, som dessa naturinspirerade smycken skänker våra gästande kunder. Varje dag har vi dessa fantastiska mötena i butiken, och det är lyxigt att få färdas över kontinenterna och få höra om alla historier och minnen som smyckena frambringar.

Smycken för välgörenhet

Honungsbi halsbandet finns med ett litet guldigt bi och en gnistrande vit safir på honungskakan. Vi har skapat en hel serie i honungsbinas värld och vinsten donerar vi till lokala biodlare i sydvästra Skåne, i tron om att få behålla dessa viktiga insekter. Lotta Jewellery skapar naturinspirerande halsband från naturens vackra alster. Vi ritar och designar smyckena i vår ateljé och gör halsbanden i 925 sterling silver med vita gnistrande safirer, och 14k gulddetaljer. Vi skapar även halsband i brons som bas material med gulddetaljer I 14k guld.

Halsbanden och designen är handgjorda i vax och arbetet tar veckor innan smycket är perfekt och kan därefter gjutas. Lotta Jewellery arbetar även i 18 vitguld och gult guld, om man önskar smyckena i ett mer ädelt material. Varje design är unikt framtagen av vår smyckesdesigner och guldsmed. 

Organiska former och inspiration från naturen

Smyckena har organiska former från naturen och är noggrant handgjorda I vår ateljé. För oss är det viktigt att nyanserna i halsbanden och infattningarna av ädelstenarna är noga inarbetade, och att de unika smyckena har en vacker patina från naturens mönster. Vi vill att ni ska känna vårt genuina handarbete, med de vackraste materialen. I årets kollektion får granatäpplen, vallmofrön, olivkvistar och bladpersilja visa upp sin finaste sida.

Lotta Jewellery skapar smycken till en publik från hela världen. Vi människor dras till naturen, till havet och det organiska. Att få bära med sig ett smycke från vår vackra natur, och påminnas om ett fint barndomsminne eller känna doften av granatäpplen i trädgården. Det är något alldeles  extra, en känsla som vi så gärna vill ge. 

Naturen är tidlös, precis som smyckena från Lotta Jewellery