Örhängen

Detaljer, allting handlar om detaljer i livet! Små nyanser i vardagen som gör livet till något vackert. Så är det med smycken också, det är detaljerna som gör det. Det är därför vi gör äkta och gedigna smycken som vi noggrannt tar fram för hand. Kollektionen med örhängen är, likt våra andra smycken, inspirerad av naturens egna mönster och skepnader. Varje smycke är fullt av små vackra detaljer, precis som naturens egna alster. Här finner du vackra handgjorda örhängen i brons eller silver med matta detaljer i 14K guld. De vita safirerna adderar det där lilla extra och varje sten är noga utvald av vår smyckesdesigner Lotta, som även är silver- och guldsmed. Vi gör allt för att få fram den vackra patinan och de magiska former bara naturen själv kan erbjuda. Lotta Jewellery skapar känslor och plockar fram minnen. Allting handlar om detaljer. 

I årets kollektion får maskrosen visa upp sig från sin vackraste sida. Vi blundar och blåser - ser alla flygfrukter lyfta i en vindpust från den klotrunda bollen av fröer. Minnen från barndomen väcks, glada soldränkta barnansikten som kikar upp mot en blå himmel och förtjust blåser på bollarna. I höstens kollektion finns även olivkvistar, honungsbin, vallmofröer och små kluster med stenar från Madagaskar. De små tallkottarna till örhängena är en fin gåva att ge bort till kommande vinter. Vinsten på de lilla serien med granarna som halsband och tallkottarna till örhängen, går till ett projekt att rädda vår skog, att plantera mera träd och få behålla den friska och krispiga luften här uppe i Skandinavien. Likaså är det med den omtyckta honungsbi serien, där vinsten från smyckena går till lokala biodlare i nordvästra Skåne, så att vi kan få bibehålla vår vackra värld.


Naturen är så otroligt vacker, den slår allt! Att få ta fram former i vax, skala av bladen för att återupptäcka de små detaljerna som gömmer sig inne i frökapslar och i vallmoblommans skal. Glädjen att sakta arbeta med händerna och skapa smyckeskollektioner från naturens egna små underverk och göra om dem i silver med skira små detaljer i 14k guld, som förgyller vardagen och låter oss bära upp naturens skönheter. Skapandeprocessen är utforskande och spännande, inspirationen flödar och det är ett ljuvligt arbete. Örhängena är alla handgjorda från frö till färdigt örhänge. Det är en riktigt rolig process, och belöningen av alla kunder som uppskattar att få bära upp naturens små mirakel. Den är obeskrivlig!

Smyckena har organiska former från naturen och är nogrannt handgjorda I vår ateljé. För oss är det viktigt att nyanserna I örhängena och infattningarna av ädelstenarna är noga inarbetade, och att de unika smyckena har en vacker patina från naturens mönster. Vi vill att ni ska känna vårt genuina handarbete, med de vackraste materialen. I årets kollektion får granatäpplen, vallmofrön, olivkvistar och bladpersilja visa upp sin finaste sida.

 Välkomna in I vår unika värld av örhängen från naturens alster!