"

Unik butik i Malmö City | ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ | Skickas i vackra paket

Storleksguide

Här kan du läsa mer om hur du bedömer vilken ringstorlek som passar dig bäst.

Observera att storleksinformationen är en guide. Är ni osäkra över er ringstorlek ber vi er besöka vår butik eller er lokala guldsmed för att få personlig service. Om ni tar hjälp i butiken med ringstorlek, se till att prova samma modell som ni avser beställa då storlekar kan variera mellan olika modeller.

Vilket finger  

 Det säkraste sättet är att mäta och utgå från en befintlig ring som passar på det tänkta fingret. Du kan också mäta omkretsen på ditt finger, se mer information nedan.  

Vilken hand

Det kan skilja en halv till en hel ringstorlek mellan de olika händerna. Jämför med en ring du har hemma, hur den sitter på vänster respektive höger hand.

Smal eller bred ring 

Hur ringen känns på ditt finger avgörs inte bara av storleken utan även av ringens bredd och metallens tjocklek. Är ringen smal kan du bära din vanliga storlek. En bred ring som vår Misty Forest Horizon Ring (8,5 mm) kräver att du går upp en storlek. Detta informerar vi om i produktbeskrivningen för respektive ring.


Beställ gratis ringmått av oss!

Skriv till oss på [email protected] för att beställa ett ringmått. Informationen vi behöver från dig är namn och adress. Mät ditt finger för rätt storlek

1.  Ta en bit tjockare snöre eller papper och mät omkretsen runt ditt finger. Där ändarna möts klipper du av och mäter på en linjal. Tänk på att inte knyta för hårt.
2. Mät sedan längden på snöret/pappret i mm. Måttet du får i mm är omkretsen och längden på tråden motsvarar din ringstorlek.
3. Är du mellan två storlekar, välj den större. Avrunda enligt tabellen bredvid. 
4. Tänk på att ta hänsyn till om du är varm eller kall om fingrarna när du mäter då fingerstorleken kan ändras under olika värmeförhållanden. 

Utgå från en ring du redan har

1. Välj en ring du redan har och som du vet är rätt storlek. 
2. Mät den inre diametern så som på bilden.
3. Matcha måttet med den rätta storleken (dvs. 16 mm är storlek 16.) 
4. Om du är mellan två storlekar rekommenderar vi att välja den större.