Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Paypal Payment with Swish
Fri Hemleverans direkt i brevlådan - 1-2 dagars leverans

RESAN HIT..

Inspirerad av naturens form och skönhet

VART DET HELA BÖRJADE..

  Lotta växte upp runt naturen i Skåne, södra Sverige, vars vackra slätter, vilda landskap och hav alltid har varit en djup inspirationskälla för henne.

UTFORSKA VÄRLDEN

Uppskattningen för naturen fortsatte när Lottas unga vingar lyfte och hon började utforska världen. Hennes unika resa började 1996 när hon bodde i Tokyo. När hon lämnade metropolen tog hon alla tillfällen att utforska Japans orörda vildmark. Här lärde hon sig mer om ginkgo, ett av världens äldsta och starkaste träd, som även bär namnet Silver Apricot Tree. Det vackra ginkgo-bladet har en speciell plats i kollektionerna och dess betydelse är - den ensamma överlevaren. Under många år etablerade Lotta sig i Paris där hon fann atmosfären magisk och hon fångade essensen och mystiken i sina smyckes kretioner.

KOLLEKTIONERNA

Kollektionerna  presenterades i ett vackert showroom i Le Marais, de historiska kvarteret i det fjärde arrondissementet mitt i Paris. Lotta Jewellery är baserat i södra Sverige och Boutique Lotta Jewellery ligger i Malmö centrum. Kollektionerna är helt gjorda i 925 sterlingsilver med vackra detaljer i 14k guld. Gnistrande safirer och ädelstenar gör kollektionerna unika. Höstkollektionen är tillverkad i nyanser av mörkgrå brons med matta gulddetaljer i 14k guld, och alla smyckena är som tagna ur skogens inre värld.

Lotta Jewellery har presenterat kollektionerna i metropoler runt om i världen och på Fashion Shows i New York, Tokyo, Las Vegas, Milano, Paris, London, Berlin, Oslo, Stockholm, Köpenhamn och Moskva. Lotta Jewellery har alltid sitt eget uttryck genom att följa sin egen väg och lockar en internationell publik. I naturens ständigt föränderliga skönhet växer inspiration och skapar magi

Följ med på vår resa

Magi - Elegans - Tidlöshet----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RESAN OCH HANTVERKET BAKOM LOTTA JEWELLERY

Bakom varje enskild detalj - från skiss till att du kan bära ditt vackra smycke, finns ett gediget hantverk skapat med passion, kreativitet och en stor dos kärlek. Följ med Lotta i skapandeprocessen och resan bakom Lotta Jewellery.

FRÅN SKISS TILL VERKLIGHET

Lotta älskar att resa, och skissblocket är alltid med så att det finns nära till hands när inspirationen smyger sig på. Vid framtagandet av en ny kollektion reser Lotta gärna till en lugn oas mitt i fjärran land för att inspireras av växternas skönhet, kulturen och naturens underverk. Alla smycken skissas för hand av Lotta och sakta men säkert tar smycket form, ändras och anpassas till perfektion. Då många av Lottas smycken är inspirerade av naturens egna konsuttryck, lägger hon stor vikt vid att formen är så nära naturen som möjligt. Att hitta den fulländade formen för ett eklöv kan ta flera dagar.

“CIRE PERDUE”

I smyckesateljén skapas handgjorda vaxfigurer utifrån skissen. Vid gjutningen av smycket används en teknik som kallas Cire Perdue, en gjutteknik där vaxmodellen går förlorad vid användning. Smyckeskonstnären bygger för hand en modell i vax som sedan gjuts in i gips. När gipset stelnat bränns det så att vaxet smälter, och efterlämnar en hålighet där sedan smält metall tar plats. När metallen svalnat och återgått till fast form löses gipset upp, och kvar blir endast en metallavgjutning av vaxmodellen, som sedan slipas till perfektion.

"JEWELLERY CASTING"

I nästa steg täcks metallsmycket av en “gummicasting” - uppvärmd, trycksatt gummi. Gummibeläggningen avlägsnas noggrant från metallen, som efterlämnar en hålighet som ska fyllas med vax. Om gummit inte tas bort med omsorg, kan det skapa felaktiga linjer som kommer att synas i slutresultatet. Dessa vaxfigurer blir sedan mallen för alla smycken. Vaxfiguren transporteras till smeden som omvandlar dessa smycken till finaste 925 sterling silver.

"Ytan för tankarna till en krispig vintermorgon i december, när naturen täckts av en vit, gnistrande rimfrostskrud"

DEN NATURLIGA, MATTA OCH RIMFROSTIGA YTAN

Något som präglar alla Lotta Jewellery-smycken är den naturliga, matta och räfflade ytan. Ytan för tankarna till en krispig vintermorgon i december, när naturen täckts av en vit, gnistrande rimfrostskrud. Metoden som används för att skapa den matta, rimfrostiga ytan kallas sandblästring - en och en blästras varje silversmycke med ett högt tryck av sand för att lyfta fram den unika ytan.

ALLT SOM GLIMMAR ÄR GULD

Det sista steget i skapandeprocessen och framtagandet av Lottas smycken är att förgylla silvret med detaljer i 14K guld. För att skydda resten av smycket målas detta i röd färg, som sedan doppas i ett guldbad och bakas långsamt och omsorgsfullt i en ugn i 170 grader. När smycket har förgyllts med de delikata gulddetaljerna, avlägsnas den röda färgen.

Nu har smycket fått sitt utmärkande Lotta Jewellery uttryck och förvandlats till ett magiskt alster. Processen med framtagningen av ett smycke tar cirka fyra veckor och är handgjort i varje steg. Varje smycke är helt unikt och vi eftersträvar alltid att hitta fairtrade-certifierat råmaterial av högsta kvalitet från jordens alla hörn.